Ervaringen

 Mark (49)
 Karel (54)
 Frank (42)
 Willem-Jan (42)
 Esther (45)
 Rein (39)

Clientervaringen

Mark (49)
Een hele stap voor mij om begeleiding te zoeken. Ik worstelde met problemen binnen mijn bedrijf en mijn gezin. Mijn bedrijf leed onder de economische crisis, daarnaast was mijn hoogbegaafde zoon aan het puberen geslagen. Ik was even de koers kwijt. Bernadette was to-the-point en confronterend. Mijn rol in de problemen, die speelden maakte ze duidelijk. Ze liet me zien dat ik dominant en ongeduldig ben. Diep van binnen wist ik dat ze gelijk had. Ik leerde dat leiding geven in een crisis andere vaardigheden vereist. Ik ging meer naast mijn medewerkers staan in plaats van ze in de nek te hijgen om de omzet te verbeteren. Het gaf mij lucht. Bernadette gaf duidelijk aan hoe samen te zoeken naar crisisoplossingen; ons basisproduct is inmiddels aangepast. Ik leerde zien dat mijn zoon erg gevoelig is en ruimte nodig heeft om zichzelf te ontdekken.

Karel (54)
Na een lange en succesvolle loopbaan binnen een multinational kwam ik op een plek terecht waar, voor mijn gevoel, de Wet van Murphy toesloeg. Alles leek fout te gaan. De meeste business lines die ik aanstuurde begonnen slecht te presteren door onverwachte hoge kosten, het verliezen van grote klanten en het niet binnenhalen van geplande klanten. De nieuwe aandeelhouders, die het bedrijf gekocht hadden op basis van mijn oude plannen waren 'not amused' en eisten snel verbetering. Daarnaast had mijn baas mij nieuwe business lines (naar later bleek met veel problemen) in de schoenen geschoven zonder mij mbt hun status eerlijk en transparant te informeren. Bernadette was in eerste instantie een goed klankbord om mijn boosheid een plaats geven en weer te focussen op de toekomst. Ze leerde me inzien op welke momenten ik mezelf beter had moeten beschermen en waar en wanneer ik betere keuzes had kunnen nemen en waarom ik toen andere keuzes heb gemaakt. Met deze nieuwe ervaringen rijker, ben ik om gaan zien, naar een andere functie. In mijn huidige functie op hetzelfde niveau binnen een andere multinational, sta ik nu veel steviger en kan ik beter met de bepaalde issues omgaan dan in mijn vorige baan.

Frank (42)
Ik heb Bernadette ontdekt toen ik als investeerder waarnam dat de bedrijfsresultaten van een bedrijf waarin ik geïnvesteerd had na drie jaren steeds verder begonnen weg te zakken en ik van de CEO (en oprichter) geen duidelijk verhaal kreeg hoe hij de financiële performance ging verbeteren. Bernadette en een executive management partner hebben toen samen in slechts een paar gesprekken met een paar key stakeholders, een kort boekenonderzoek en een paar concluderende sessies mij en het management team een heel scherp beeld gegeven mbt de problemen. Alle key stakeholders bleken een andere kant op te willen met het bedrijf maar dit werd niet uitgesproken en de CEO gaf hier onvoldoende leiding aan. Ook uit de financiele resultaten bleken de variabele kosten te hoog en bleek dat het bedrijf, oorspronkelijk marktleider, inmiddels tot een derde plaatst gezakt te zijn qua marktaandeel. De CEO/oprichter is nadien CTO geworden, een key stakeholder heeft het bedrijf verlaten en er is een nieuwe CEO benoemd die samen met de key stakeholders nu een plan aan het maken is waar duidelijk keuzes gemaakt worden voor de toekomst.

Willem-Jan (42)
Toen de multinational waar ik als marketing manager werkte ging reorganiseren, werd ik stevig met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik zat al een tijdje niet helemaal lekker in mijn vel en vroeg me af wat ik eigenlijk wilde en waarheen mijn volgende stap in mijn loopbaan zou zijn. Via een goede vriend kwam ik bij Bernadette. Zij gaf me meer inzicht in wie ik eigenlijk was, zo liet ze me zien dat ik moeite had met keuzes maken omdat ik bang was fouten te maken. Ook werd ik geconfronteerd met mijn behoefte aan zekerheden en de moeite die ik had om deze los te laten en af en toe buiten de comfort-zone te treden om zo mezelf en nieuwe dingen te ontdekken. Ik kwam steeds dichter bij mezelf te staan en leerde voelen wat ik nodig had. Momenteel werk ik binnen de organisatie in een andere functie, waar ik me veel beter op mijn plaats voel.

Esther (45)
Ik gaf al meer dan 10 jaar leiding aan een grote groep zorgverleners binnen en zorginstelling, maar voelde me er de laatste jaren niet prettig. Ik was al geruime tijd op zoek naar coaching en had al diverse gesprekken gehad bij diverse coaches, voordat ik bij Bernadette terecht kwam. Zij gaf me hetgeen waarnaar ik op zoek was. Ik wist dat er iets me belemmerde om verder te komen, maar niet wat. Bernadette liet me zien dat mijn faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen ontstaan in de relatie met mijn moeder, aangepakt diende te worden. Dit bracht ook onrust in mijn relatie met mijn partner met zich mee. Bernadette begeleide me daar doelmatig in en motiveerde me tevens om als zelfstandige te gaan werken. Ondertussen heb ik mijn zelfstandig management adviesbureau en ben ik binnen het gezinsleven meer mezelf en durf ik meer te genieten van hetgeen ik heb.

Rein (39)
Nadat ik mijn bedrijf acht jaar geleden startte was het vooral de afgelopen jaren zeer sterk gegroeid. Meer personeel betekende een taakverandering voor me. Ik voelde me steeds meer manager en minder ondernemer, waar ik moeite mee had. Terwijl er tevens zakelijke problemen tussen mijn compagnon en mij speelden. De problemen die overdag speelden kon ik 's avonds en soms ook 's nachts moeilijk van me afzetten. Zodoende kwam ik bij Bernadette. Zij gaf me inzicht in mijn neiging tot vermijden van conflicten en uitstellen van noodzakelijke taken. Precies datgene waardoor mijn eerdere relatie was stukgelopen, werd ik me bewust tijdens de coaching met Bernadette. Ik leerde zien dat ik nodige confrontaties te lang uitstelde, waardoor vooral personeelsdilemma's bleven slepen en ikzelf onnodig stress creëerde. Ik leerde me efficiënt te uiten en duidelijk te zijn, niet alleen naar mijn personeel maar ook naar mijn compagnon. Dat gaf me rust, waardoor ik meer als vanzelf de juiste (grotere) opdrachten voor het bedrijfsvoering selecteerde. Ik durfde op mezelf te vertrouwen. Op dit moment ben ik met Bernadette bezig om voor mezelf een andere functie te creëren in mijn bedrijf waar ik weer mijn ondernemerskwaliteiten optimaal kan gebruiken.